sâmbătă, 25 martie 2017

Plajele secrete ale Odesei

Oricine vine la Odesa va auzi imediat de plajele Delfin, Arcadia, Riviera, Luzanovka, Otrada (Dorința) sau Ceaika (Pescărușul). Unele rivalizează cu tot ce poate fi mai elegant în Occident. Criticate sau admirate, toate aceste plaje sunt susceptibile de a fi aglomerate și mai degrabă "scumpe". Însă cei care vă doriți mai multă liniște decât confort, mai multă sălbăticie, veți găsi și câteva plaje "alternative", mai puțin cunoscute, fiecare fiind un adevărat paradis unde puteți să vă petreceți zilele de vară.

Plaja Chkalovsky
O plajă de nudiști este prin definiție... secretă! Totuși, această plajă nu este greu de găsit pentru că se află chiar în spatele sanatoriului cu același nume, între așa numitul Traseu al Sănătății și elegantul Bulevard Francez. Este lipsită de orice amenajări și nu veți găsi baruri, șezlonguri sau terenuri de sport, ci numai nisip, pietre, mare, soare și... nuditate. Plaja Chkalovsky este formată, de fapt, din două plaje situate între Delfin și Arcadia. Prima dintre ele este mai mică și mai sălbatică, plină de stânci. A doua este mai mare și frecventată de familii cu copii.
















Plaja Krujanovka
Această plajă este situată în afara orașului, chiar dincolo de "Molodaya Gvardiya", tabăra de vară pentru copii. Puteți ajunge acolo cu mașina sau cu orice autobuz spre satul Nova Dofinovka. Nimeni nu pare să fie deranjat de lipsa șezlongurilor sau a umbrelelor. Plaja de aici este mult mai mare și mai lată decât alte plaje ale Odesei și este o locație perfectă pentru a îmbina plaja cu campingul.
















Plaja Lesky
Situată la în 2 km de Krujanovka, Lesky este o mică plajă de nisip, o adevărată bijuterie ascunsă privirii necunoscătorilor. Accesibilă numai dinspre plaja învecinată - Krujanovka - această plaja paradisiacă este combinația perfectă de nisip și mare curată, roci stâncoase și vegetație luxuriantă, un loc deosebit de romantic.















Plaja Rasseyka
O plajă cu adevarat naturală, cu specii de păsări rare și delfini sălbatici. Se află aproape de orașul Iliciovsk, portul satelit al Odesei.














Plaja Kurortnoye
Lungă de cinci kilometri, cu nisip curat și apă limpede - aceasta plajă este situată în zona Zatoka. Locația este perfectă pentru picnicuri și camping. Puteți găsi fructe și legume proaspete, produse alimentare și artizanale în satele din apropiere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu